Laatste nieuws

Cobot Smart Gripper van Fipa

27 juni 2023

Compact, licht en energiebesparend: dit is onze nieuwe vlakgrijper, ontworpen volgens ISO TS 15066 voor Cobot toepassingen. Met een handlingslast tot 35 kg is hij ideaal voor het palletiseren van dozen.

lees verder…

2K Balgzuignap voor verbeterde handling zakken

18 april 2023

Veilige grip in de verpakkingslijn: FIPA GmbH (www.fipa.com) heeft haar assortiment uitgebreid met de 2-componenten balgzuigers van de serie SV-BG uitgebreid. De zuignap wordt gekenmerkt door zijn zachte, soepele afdichtlip voor de best mogelijke afdichting. De robuuste balggedeelte zorgt voor grote stabiliteit, zelfs bij hoge acceleraties.

Zakken en andere folieverpakkingen gevuld met vloeistoffen of poeders worden in verpakkingslijnen gemakkelijk “weggegooid”, als de gebruikte zuignappen niet optimaal op de toepassing zijn afgestemd. De FIPA 2K balgzuignappen van de serie SV-BG, voorkomen dit door de geoptimaliseerde opbouw.

Een zachte, soepele afdichtlip in 40° Shore A zorgt bovendien voor de best mogelijke afdichting op verpakkingen met sterke vouwen. Het onafscheidelijk gevulkaniseerde, robuuste balggedeelte van siliconen 70° Shore A zorgt voor de best mogelijke stabiliteit en veilige grip bij korte cyclustijden en hoge versnellingen.

Met FIPA bieden wij nieuwe balgzuignappen aan met 3,5 vouwen (SV-BG3) en 5,5 vouwen (SV-BG5) in de diameters 30, 40 en 50 mm. Het compacte ontwerp met 3,5 vouwen maakt snelle cycli mogelijk. De uitvoering met 5,5 vouwen vangt schokken en trillingen op en past zich optimaal aan hellende oppervlakken aan. Welke zuignap het meest geschikt is, hangt af van de toepassing in de verpakkingsindustrie. Bepalend zijn het materiaal, de inhoud en de vulgraad van de verpakking en de mate van versnelling. De balgzuignappen moeten altijd in combinatie met een inzuigbeveiliging worden gebruikt, om te voorkomen dat de folie in de zuignap wordt gezogen . FIPA biedt een gebogen zuigbescherming voor zacht verpakkingsmaterialen en een platte voor vormstabiele materialen.

2K balgzuignappen voor het hanteren van zakken in één oogopslag:

Best mogelijke sluiting: Perfect voor zakken met zware vouwen

Korte cyclustijden: balggedeelte van 70° Shore A siliconen blijft stabiel bij hoge versnellingen

Compact ontwerp: 3,5-voudig ontwerp voor snelle cycli

Absorbeert schokken: 5,5-voudige versie voor zakken met vloeistoffen

Monoflex balgzuignappen – PU

21 december 2022

Nieuwe serie van 1,5 en 2,5 balg zuignappen, gemaakt van zeer slijtvast Polyurethaan met een hardheid van 50° Shore A. Inwendige steunribben stabiliseren de last tijdens het aanzuigen.

lees verder…

FORMHAND, de slimme grijper

5 augustus 2022

Universeel grijpkussen voor flexibele inzet voor productie en logistieke toepassingen

Productie en interne logistieke processen worden steeds veeleisender en vragen om slimme oplossingen.

lees verder…

Accu gevoede compacte vacuümheffer

1 april 2022

Klein en compact maar uiterst functioneel, universele vacuümheffer, breed inzetbaar in veel bedrijfstakken, de Aero-Cube. Draagbaar, netonafhankelijk, flexibel, horizontaal en verticaal transport voor last gewichten tot 250 kg.

lees verder…

SBX-F: Superieure vlakgrijper

25 januari 2022

De nieuwe Fipa SBX-F is een vlakgrijper voor toepassingen waar andere vlakgrijpers niet (meer) betrouwbaar inzetbaar zijn. Hoogste grijpzekerheid en maximale efficiëntie, ook bij minimale bezetting / afdekking.

lees verder…

FIPA FSG ; Vlakgrijper serie

Nieuwe serie vlakgrijpers voor geautomatiseerde handling van producten.

Kenmerken van de nieuwe serie zijn robuust, betrouwbare werking, lange levensduur, compacte bouwvorm, laag eigen gewicht. Verkrijgbaar met EPDM schuim of uitgevoerd met zuignappen.

lees verder…

Fipa ejectoren – nieuwe series

20 mei 2021

Uitbreiding en vernieuwing in het ejectoren programma van Fipa. Compact, multifunctioneel, efficiënt, lichtgewicht, grote volumestromen bij laag luchtverbruik en lagere druk perslucht zijn kenmerken voor deze nieuwe serie(s).

lees verder…

Next Generation slangheffer

Met het unieke ontwerp van de bedieningshendel van de nieuwe FIPALIFT pro, wordt het krachtig heffen van lasten tot 75 kg mogelijk. De intuïtieve, ergonomische en gebruiksvriendelijke bediening, zorgt voor een veelzijdige, gebruiksvriendelijke en krachtige oplossing. Heffen, dalen en balanceren van zware lasten eenvoudig met één hand uit te voeren.

lees verder…

Nieuwe referentie voor dak- en wandpanelen montage – CLAD-BOY 2.0

5 februari 2021

Efficiënter, veelzijdiger en sterker: de nieuwe multi-paneelheffer voor professionals.

De nieuwe CLAD-BOY 2.0: de alleskunner onder de vacuümheffers.
Vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard: CLAD-BOY is al jarenlang de referentie op het gebied van vacuümheffers. Een claim die indrukwekkend wordt onderstreept door de nieuwe CLAD-BOY 2.0. Deze is krachtiger, flexibeler en nog efficiënter. De meest uiteenlopende belastingen kunnen eenvoudig worden opgetild en verplaatst naar de gewenste positie – veilig, snel en precies.

lees verder…

We bellen je met alle plezier

Laat uw gegevens in het onderstaand formulier achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.