Grijperbouw

Hemmes is gespecialiseerd in het bouwen van klant specifieke grijpers. Wij bouwen grijpers voor product handling, variërend van kleine tot zeer grote grijpers, van eenvoudige tot zeer complexe uitvoeringen. Grijpers voor 1 product of een multifunctionele grijper die meerdere taken aankan. Met onze ervaring en innovatieve benadering leveren wij efficiënte oplossingen.

Al bijna 25 jaar leveren wij de meest uiteenlopende soorten grijpers. Of het nu gaat om het met een robot uitnemen van complete dashboarden, bumpers, closetrolhouders of miniatuur kunststof asjes van enkele millimeters. Hemmes levert een betrouwbaar werkende oplossing. De meest lastige producten zijn door de jaren heen op onze bureaus beland en altijd hebben wij een passende oplossing weten te bedenken.

Hoe groter en vormrijker het product is, des te lastiger is vaak het geautomatiseerd uitnemen. Juist daar komt onze kennis goed van pas. Slimme oplossingen, de juiste benadering en op maat gemaakte onderdelen als vormvingers, geleidingen en steunen kunnen dan de doorslag geven naar de juiste oplossing. Deze delen worden in onze eigen werkplaats gemaakt. Daardoor zijn wij niet afhankelijk van toeleveranciers of alleen standaard verkrijgbare onderdelen in onze oplossingen.

Om zo efficiënt mogelijk te werk te kunnen gaan worden, indien gewenst, tijdens het uitnemen van een product uit een matrijs direct de aanspuitingen vastgehouden en afgeknipt. Na het afleggen van het product worden de aanspuitingen in een aparte bak afgelegd. Voor zeer complexe of uitgebreide knipbewerkingen kunnen wij passende knipstations. Deze knipstations kunnen voorzien worden van een eigen besturing of worden aangestuurd door uw proces. Ook hierbij hanteren wij een zo simpel mogelijke besturing, die grotendeels met perslucht en/of vacuüm wordt uitgevoerd. Doorgaans zijn slechts enkele elektrische signalen nodig voor starten, stoppen, ventielbesturing en (sensor) controle.

Via vele relaties hebben onze grijpers hun weg door Europa en daarbuiten gevonden. Voor uitdagende grijpers kunnen wij afstelling, instructie en begeleiding verzorgen tijdens het opstarten van processen.