Wist u dat…..?

Hemmes is gespecialiseerd is in het bouwen van klant specifieke grijpers voor o.a. de kunststofindustrie. Met onze ervaring en innovatieve benadering leveren wij efficiënte oplossingen. Variërend van kleine tot zeer grote grijpers, van eenvoudige tot zeer complexe uitvoeringen.

Al bijna 25 jaar leveren wij de meest uiteenlopende soorten grijpers. Of het nu gaat om het met een robot uitnemen van complete dashboarden, bumpers, closetrolhouders of miniatuur kunststof asjes van enkele millimeters. Hemmes heeft een oplossing.

Hoe groter en vormrijker het product is, des te complexer wordt doorgaans het geautomatiseerd uitnemen. Juist daar komt onze kennis goed van pas. Slimme oplossingen, de juiste benadering en op maat gemaakte onderdelen als vormvingers, geleidingen en steunen kunnen dan de doorslag geven naar de juiste oplossing. Het construeren en bouwen wordt in onze eigen werkplaats uitgevoerd. Waar mogelijk passen wij hiervoor zoveel mogelijk standaard delen toe uit ons programma. Pas als er geen mogelijkheid is een situatie met standaard delen op te lossen vervaardigen wij specifieke delen in onze eigen werkplaats. Daardoor zijn wij niet afhankelijk van toeleveranciers of alleen standaard verkrijgbare onderdelen in onze oplossingen.

Om uw proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, kunnen bijvoorbeeld tijdens het uitnemen van een product uit een matrijs, direct de aanspuitingen vastgehouden en afgeknipt worden. Na het afleggen van het product worden de aanspuitingen in een aparte bak afgelegd. Voor zeer complexe of uitgebreide knipbewerkingen kunnen wij passende knipstations bouwen met of zonder besturing.

Maar ook kleine delen direct uit een matrijs oppakken kan een uitdaging zijn. Bijvoorbeeld op de navolgende foto, het uitnemen van een 2K product.