Wanneer het er heet aan toe gaat…

Ons markt leidende product wordt altijd ingezet als het er heet aan toegaat. Dan richt hij zich precies op wat hij goed kan: Koelen / smeren op de juiste plek. En precies in de hoeveelheid die nodig is om opwarmen van het gereedschap en het werkstuk te voorkomen.

INDUTEC ® MS minimaal koel/smeer systemen en de hoogwaardige INDUOIL ® HL oliën werken meestal effectiever dan conventionele koel- / smeersystemen, die gebruik maken van een permanente en overvloedige stroom van koelvloeistof.

Laat u een INDUTEC ® MS demonstreren en u zult overtuigd zijn.

Minimale smeertechniek of ook wel  Minimaal-Meng-Koel-Smeertechniek (MMKS) werkt volgens het principe “Minder is meer”. Door selectief en doelgericht een olie precies op de bewerkingsplek aan te brengen wordt voorkomen dat het gereedschap en werkstuk verhit worden. Conventioneel koelen door middel van overvloedig toevoer van vloeistof / olie is dan niet meer nodig. Het INDUTEC ® MS-systeem van MENZEL vermindert het verbruik van vloeistoffen tot minimale hoeveelheden en zorgt daarmee ook voor een minimale belasting voor het milieu.

Toepassingsgebieden Draaien, Frezen, Boren, Afschuinen, Stansen, Ponsen, Inspuiten van matrijzen, Bevochtiging van strips en coils, Graveren,  Buigen van buizen,  Wals bevochtiging, Knabbelen, Vloeivormen, Tappen, Profileren, Kettingsmering, Ruimen, Hogesnelheidsbewerkingen, Dieptrekken, Verzinken, Corrosiebehandeling, Conserveren, Thermovormen, etc.

Uw voordelen:

Voor het aanbrengen van een exacte hoeveelheid vloeistof, precies op een gedefinieerde plek over een grotere afstand (tot ca. 600mm) is het druppel dosering systeem van INDUTEC ® beschikbaar. Bij deze toepassing wordt geen gebruik gemaakt van sproeilucht, maar een druppel als het ware op een plak “gespuugd”. De te behalen afstand is o.a. afhankelijk van de viscositeit en temperatuur van het medium.

Ook de in toenemende mate toegepaste binnen koelsystemen voor verspanende bewerkingen, zijn vertegenwoordigd in het INDUTEC ® programma. Door voor deze techniek een samenwerking met het Duitse Rother Technologie aan te gaan, kan op relatief eenvoudige wijze de productiviteit van CNC-bewerkingscentra verhoogd worden.

Voor meer informatie over deze technologie, kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag.