Vernieuwd en geoptimaliseerd grijper programma

Het uitgebreide programma met grijptangen voor aanspuitingen, is nog completer en gebruiksvriendelijker geworden. Een herkenbaar uiterlijk, verwisselbare bekken, meerdere sensor en sensing mogelijkheden, enkel en dubbel werkende uitvoeringen, maken de grijpers van Fipa een onmisbaar onderdeel voor de grijperbouw. Van de kleinste grijper, GR04.060, tot de echte krachtpatser GR04.140, geeft het programma grijptangen nog meer mogelijkheden tegemoet te komen aan (product of applicatie) specifieke wensen.

GR04.060 de kleinste aanspuitgrijper bij zeer krappe ruimtes inzetbaar.

Het programma met bekken voor deze serie is niet alleen verder uitgebreid, maar heeft ook de mogelijkheid om verschillende bekvormen te combineren. Zo is bijvoorbeeld de nieuwste grijper GR04.130S XL-2P, met extra lange en sterke bekken, door Hemmes als special gemaakt en geleverd, nu als vast product in het programma opgenomen. 

Naast de mogelijkheid te kiezen voor directe / indirecte sensing of een mechanische directe / indirecte sensing, zijn ook een teachable en een optische versie middels een glasvezel taster voorzien. Alleen de allerkleinste bouwvorm GR04.060 en GR04.080 hebben geen sensoren.

Niet alle modellen zijn op het moment van deze publicatie al beschikbaar in het nieuwe uiterlijk en met de nieuwe sensor functionaliteit, maar zullen dit spoedig zijn.

De serie grijpers wordt compleet gemaakt met de GR04.140 en de GR04.840, welke de hoogste beschikbare grijpkracht (380N) in de markt hebben. De GR04.840 is een uitvoering van de GR04.140, met een enkele of dubbele actie. De dubbele actie houdt in dat de grijper bij activering, eerst naar voren gestuurd wordt, product grijpen en dan teruggetrokken wordt.

 

GR04.840A-20

 

GR04.840A-20-30

Alle grijpers combineren met het Fipa EOAT programma en passen in het gangbare houderprogramma, klemstukken, etc.. Gecombineerd met een verstelbaar haaks klemstuk, kunnen nagenoeg alle voorkomende montage mogelijkheden en instellingen uitgevoerd worden. 

Daarom is de lijfspreuk “Alles im Griff” terecht van toepassing op het vernieuwde en nog completere “End Of Arm Tooling” (EOAT) programma.