Smart Spindel Vspin – De toekomst in robotspindels

Wereldprimeur – De nieuwe actieve Smart spindel Vspin, combineert de vertrouwde Mannesmann-Demag kwaliteit met alle voordelen van Industrie 4.0. Verplaatsingswaarden en snelheidswaarden worden in realtime verwerkt en bewaakt.

Alle intelligentie is ondergebracht in speciaal voor deze toepassing ontworpen eenheden. Hierin bevinden zich twee 3D Hall sensoren die radiale uitslag van de spindel tot op 0,04° nauwkeurig registreert. Eveneens wordt het toerental nauwkeurig geregistreerd. Deze waarden worden in een fractie van een milliseconde verwerkt en per Bluetooth aan een tablet doorgegeven. Analoge en digitale gegevens overdracht aan de robotbesturing geschied draad gebonden.

Met deze gegevens kan men een schat aan waardevolle informatie genereren en daarmee correcties uitvoeren. Hierbij valt te denken aan o.a.:

 

APP – gestuurd

Met de speciaal ontwikkelde Android APP voor de Vspin smart spindel, komt een veelvoud aan instelmogelijkheden beschikbaar:

De APP is in twee varianten beschikbaar. Met de basis versie zijn alle belangrijke functies beschikbaar, zoals o.a. een Teach-inn ondersteuning met akoestische en optische signalering. Voor de professionals is er een Pro-Licentie met aanvullende hardware module voor gegevens overdracht en koppeling aan een robotbesturing. De module beschikt over analoge en digitale kanalen voor communicatie tussen spindel en besturing.