Staalafdekking portaalfrees

Uitzonderlijke telescopische afscherming

Nieuwe portaalfrees afscherming voor Staalbouw Boom

Technisch buro Hemmes is door haar relatie Staalbouw Boom benadert om voor hun portaal frees, van Waldrich Siegen, de versleten en defecte telescopische afschermingen te vervangen. Reeds vaker heeft Technisch buro Hemmes naar volle tevredenheid (kleinere) afschermingen vervangen voor Staalbouw Boom, vandaar dat wij voor deze uitzonderlijke klus opnieuw benadert zijn.

 

De oude versleten afscherming

De oude afschermingen bestonden uit rechthoekige kasten aan beide zijden op het machinebed. Na de situatie goed bekeken te hebben, de ervaringen met de oude afscherming door Staalbouw Boom en hun wensen geïnventariseerd te hebben, is er een advies uitgebracht.

Het voorstel voor de nieuwe afschermingen bestaat uit een vouwbalg aan de achterzijde en een telescopische stalen afscherming aan de voorzijde, beide uitgevoerd met een dakvorm.

 

Eigenschappen nieuwe telescopische afscherming:

Eigenschappen nieuwe vouwbalg:

Op basis van de opgenomen maten van de geleidingen op het bed van de portaalfrees, is een mal gemaakt. Met deze mal is de loop van de nieuw te bouwen afschermingen vooraf getest. Hiermee kunnen eventuele aandachtspunten vooraf bepaald herkent worden en bepaald worden waarmee rekening gehouden moet worden. De montage ter plaatse is daardoor eenvoudiger en sneller. Stilstand is hiermee voor de klant tot een minimum beperkt.