Montage unit klemband met clip

Na de bouw van eerdere montage units voor deze relatie, heeft Hemmes BV opnieuw opdracht gekregen voor de realisatie van een montage eenheid voor klembeugels met clip. Hierbij hoort tevens een grijper die de producten uit een matrijs neemt  en aflegt op de automatische montage unit. Het betreft een viervoudige matrijs, waarin 4 beugels en 4 clips in 1 cyclus gemaakt worden.

Na afleggen van de 4 beugels, worden de clips op de juiste positie afgelegd. Sensoren controleren de juiste plaatsing. De houder met de beugels klapt 90°, waarna de clips op de beugels geschoven worden. Na succesvolle plaatsing van de clips, neemt de grijper het samengestelde product uit de montage unit en legt deze af op een transportband voor transport naar de verpakkingsafdeling.

Volledige ontwerp aan de hand van 3D tekeningen van de klant, engineering en besturing gerealiseerd door Technisch buro Hemmes BV.

In de montage eenheid is gebruik gemaakt van 3D geprinte delen, die exact afgestemd zijn op de beugels en clips. In de 3D geprinte delen zijn zeer platte sensoren verwerkt voor aanwezigheid detectie van het product.