High-Speed grijper met 3D geprinte delen voor Orchidee potjes

Voor de high-speed productie van een nieuw type Orchidee potje, heeft Hemmes een grijper ontwikkeld, met een 3D geprinte opname volgens SLS-techniek. In de korte cyclustijd van 2 seconden, worden de potjes uit de 2-voudige matrijs geschoten en opgevangen in de geprinte opname.

De opvang cups zijn volledig afgestemd op het origineel en volgens de SLS techniek geprint met materiaal bestand tegen product temperaturen tot 150° Celsius. Nadat de potje zijn opgevangen worden deze met vacuum in de opname vastgehouden om vervolgens “op de kop” gestapeld te kunnen worden.

Nadat wij in huis een eerste proef opname geprint hebben, zijn met succes testen uitgevoerd en kon de definitieve versie vervaardigd worden.

In de definitieve uitvoering zijn binnenliggende vacuum kanalen aangebracht voor de beide zuignappen en een pot afhankelijke (steun) doorn in het midden. Nadat deze eerste grijper met succes in gebruik is genomen, zal dit concept doorgevoerd worden voor alle andere maten en uitvoeringen van de potten.