Biertje?

Bierglazen van ijs.

Bij Technisch buro Hemmes BV gaan wij geen uitdaging uit de weg, zeker als deze aansluit bij onze kennis en ervaring. Toen de aanvraag kwam om het proces rondom (bier) glazen, vervaardigd uit ijs, te automatiseren, kwamen er wel enkele vraagtekens.

Na een eerste kennismaking en meer informatie over de toepassing en het proces, kwamen de ideeën al snel voor een oplossing. Aandachtspunten voor, tijdens en na het proces lagen ook snel op tafel. Het huidige proces bestond volledig uit handmatig handelen van alle stappen.

Na ontvangst van testmateriaal, mallen en vastleggen van de huidige werkwijze, zijn we aan de slag gegaan. Ons eerste concept lag vrij snel op tafel, waarbij we konden aantonen dat de huidige werkwijze met 4-5 medewerkers, gereduceerd kon worden tot 1-2 medewerkers. Maar ook ruimte is geboden om in een later stadium het proces nog verder te automatiseren m.b.t. aan- en afvoer van de glazen of andere formaten glazen.

Genieten van dit ijskoude biertje is mogelijk in de “Amsterdam Icebar” of in de “Berlin Icebar”, een van de meest unieke bars in Amsterdam of Berlijn. In Amsterdam beleef je de ervaringen van Willem Barentsz en zijn bemanning in 1596, toen zij vast kwamen te zitten op Nova Zembla. In Berlijn kan men de Duitse pool expeditie van 1869 herbeleven.

Proost!