Nieuwe Variopack®-Zuignap heeft Flowpacks stevig in zijn greep

Variopack® onderscheid zich door de verhoogde dwarskracht opname en binnenliggende steunribben, die zorgen voor een perfecte grip.

De verpakkingsindustrie zet voor levensmiddelen, pharmacie en cosmetica producten meer en meer in op materiaal besparende flowpacks. Deze hebben zich als bijv. navulverpakking reeds bewezen, de handling van deze verpakkingen is echter vaak een heikel punt, doordat de verpakking beweegt. Ze zijn niet vormvast en creëren vouwen bij het oppakken. Gebruikelijke (vlak) zuignappen trekken vaak vouwen waardoor lekkage ontstaat en de verpakking wordt losgelaten en in de machine valt. Machinestilstand is dan doorgaans het kostbare gevolg.

De nieuwe Variopack® zuignappen bieden dan de oplossing. Door de zeer flexibele lip en het stabile steunvlak, ontstaat een perfecte aanpassing op de ontstane vouwen in de verpakking. Inwendige steunribben vangen dwarskrachten, die door hoge snelheden bij delta robots en verpakkingsmachines optreden, betrouwbaar op.

Variopack® zuignappen zijn vervaardigd uit siliconen en een houder van kunststof, welke beiden geheel conform de geldende richtlijnen volgens FDA en EU richtlijn EU1935/2004 zijn. Hierdoor zijn deze zuignappen ook geschikt voor direct contact met levensmiddelen als fruit, groente of deegwaren. In medicijn- en pharma toepassing kunnen ze ingezet worden voor zakken met intraveneuze vloeistoffen, plasma, bloed, e.d.

De Variopack® samengevat: