Nieuwe grijptangen voor kunststofindustrie

FIPA GmbH heeft het assortiment (aanspuit-) grijper componenten verder uitgebreid. Deze nieuwe aanspuitgrijpers kenmerken zich door hun hoge klemkracht, brede bek bekopening, verschillende bekbekleding en optionele sensoren. De nieuwe serie is herkenbaar en als eerste uitgevoerd met de rode Fipa punt.

De nieuwe behuizingen zijn vervaardigd uit een sterk, geëloxeerde aluminiumlegering. De grijper bekken van galvanisch verzinkt staal en de hoge sluitkracht van 52 N verzekeren een krachtige grip van het materiaal. Met zijn brede bekopening worden ook het grijpen van grotere aanspuitingen gemakkelijk gemaakt. Terwijl door het spleetvrij sluiten van de bekken ook zeer platte aanspuitingen bedrijfszeker gepakt kunnen worden. Versleten bekken zijn eenvoudig uitwisselbaar. Sensor uitvoering van de nieuwe grijpers maken gebruik van een groot oppervlak, zodat onafhankelijk van de positie in de bekken, een correct schakelsignaal wordt gegeven. Sensoren zijn er zowel in NPN als PNP uitvoering.

Vlakke- of zaagtandbekken voor deze grijpers worden aangevuld met een bekken met uitwisselbare HNBR-pads. HNBR is een afdrukarm materiaal, slijtvast en temperatuur bestendig tot 160°C en LABS- en siliconenvrij. Daarmee is deze uitvoering uitermate geschikt om gevoelige kunststofproducten uit spuitgietmachines te halen.