Menzel Metallchemie

Minder is meer” is het motto van onze partner Menzel Metallchemie GmbH. Minimaalsmeertechniek ofwel Minimaal-Meng-Koel-Smering (MMKS) werkt volgens dit principe. En is de drijfveer achter alle innovaties bij Menzel. Dit heeft Menzel Metalchemie gebracht tot wereldwijde marktleider op dit gebied.

Vanaf de eerste allereerste ontwikkeling van hoogwaardige, biologisch afbreekbare olie in 1989 heeft de techniek van het gericht aanbrengen van (smeer) olie op de bewerkingsplek zich sterk ontwikkeld. In eerste instantie werd deze techniek alleen voor eenvoudige toepassingen als boren en zagen toegepast. Vandaag de dag kan deze techniek voor grotendeels alle spaan loze en spaan gevende bewerkingen toegepast worden. De pioniersgeest van Menzel Metallchemie heeft hun niet alleen tot marktleider gebracht, maar ook bijgedragen tot het inzetten van de techniek voor andere industrieën en toepassingen. En deze pioniersgeest heeft bijgedragen aan meerdere milieuvriendelijke alternatieven voor bestaande processen. O.a. INDUBRYN® KB en INDUCLEAN® zijn daar sprekende voorbeelden van. De eerste is een koud bruineer techniek en de tweede een op waterbasis ontwikkelde reinigings- en ontvettingsmedium voor zure-, neutrale- en alkalische toepassingen.

De ontwikkeling van de biologisch afbreekbare olie en de apparatuur om een minimale hoeveelheid gericht aan te brengen zijn al die jaren hand in hand gegaan. Hieruit zijn de merknamen INDUTEC® MS voor de apparatuur en INDUOIL® HL voor de olie voortgekomen. De INDUTEC® MS Systemen zijn wereldwijd het meest flexibele en verspreide systeem.

Ook de sterk toenemende markt voor binnen koelsystemen behoort tot het toepassingsgebied van de INDUTEC® systemen. Met de INDUTEC® MS Aerosol Master® is men in staat nog efficiënter te smeren en koelen en kent een nog lager olie verbruik.

Kostenbesparing en voordelen van de INDUTEC® MS systemen in algemene zin, ten opzichte van het conventioneel koelen, zijn o.a.:

 

Ik wil contact opnemen Link naar de Menzel website