Fipa

Fipa GmbH, expert voor innovatieve in vacuümtechniek & grijpersystemen.

Als enige aanbieder wereldwijd levert Fipa niet alleen vacuüm-, grijper- en heftechniek als totaalleverancier, maar ook een veelzijdig en complete programma van onderdelen voor vacuümtoepassingen. En kenmerken zij zich door flexibiliteit en individuele service op vlak van innovaties en vooruitgang. Met haar eigen ontwikkeling- en constructieteam, evenals de diepgaande know-how van praktijktoepassingen, is Fipa een competente partner voor klantspecifieke oplossingen.

Al meer dan 30 jaar bied Fipa een compleet leveringsprogramma variërend van component tot complete grijperbouw. Hierbij heeft altijd en zal ook in de toekomst de focus liggen op het aanbieden van hoogwaardige en innovatieve componenten, design, constructie en montage.

Een uiterst compleet programma van hoogwaardige delen, waarmee nagenoeg alle opgaven zijn te realiseren, die bijdragen aan een lange levensduur en minimale stilstand.

Het complete programma heeft zich door de loop der jaren in een breed spectrum van de industrie bewezen, uiteenlopend van de automobile industrie, metaal be- en verwerking, kunststof industrie, verpakkingswereld, logistiek en levensmiddelen branche.

Door een groeiend netwerk van systeem partners en eigen vestigingen wereldwijd vinden de componenten en oplossingen wereld wijd hun weg en zijn vervanging en reserve delen al in meer dan 30 landen snel verkrijgbaar.

 

Op www.fipa.com zijn diverse toepassingen per branche terug te vinden en treft u meer informatie over actuele ontwikkelingen, componenten en achtergronden aan.

 

Ik wil contact opnemen Link naar de FIPA website

Een greep uit onze FIPA producten

Verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie kent zeer veelzijdige toepassingen waarbij zowel vormvaste als labiele (slappe) producten voorkomen. Luchtdichte en luchtdoorlatende producten en een keur aan voorkomende materialen als karton, glas, plastic, metaal, etc. Als overeenkomstige wens tussen deze veelvoud aan materialen is het werken met slijtvaste zuignappen die elastisch en flexibel zijn en lichte materiaal oneffenheden kunnen opvangen. Veel […]

Lees verder

Kunststof industrie

Een veel voorkomende toepassing in de kunststofindustrie is het uitnemen van (warme) spuitgiet delen uit een machine. Dit stelt speciale eisen aan de slijtvastheid van de zuignap. Hiervoor worden hoofdzakelijk zuignappen gebruikt die op basis van hun bouwvorm, de beschikbare ruimte optimaal benutten. Bij voorkeur worden deze zuignappen uitgevoerd in temperatuur bestendige materialen en vrij […]

Lees verder

Metaalindustrie

In de metaalindustrie worden bij voorkeur oliebestendige materialen gebruikt voor zuignappen. Voor een bedrijfszekere grip op geoliede metalen worden “anti-slip” steunribben toegepast. Hemmes levert een breed programma zuignappen voor deze toepassingen.

Lees verder