Handig til maatje, tot 100 kg

Deze kleinste telg uit het Basic-Lift programma van Aero-Lift, wordt op plekken ingezet waar lasten tot 100 kg van beperkte afmeting, verplaatst moeten worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een metalen plaat van een pallet opnemen om op een werkbank of lastafel te leggen. Een schakelkast die bedraad is en verplaatst moet worden of andere gelijksoortige producten, op plekken waar niet direct een vacuümpomp of perslucht aanwezig is.

Haak deze Basic-Lift eenvoudig aan een takel, heftruck of (kleine) kraan en kluizen, ovens, metaal- en kunststofplaten, etc. worden eenvoudig verplaatst. Geen accu’s nodig en geen beperkende voedingskabels. Enige voorwaarde is dat er een vlak van Ø 230 mm beschikbaar is waarop de zuigvoet geplaatst kan worden. De heffers uit het Basic-Lift programma wekken zelf hun vacuüm op. Hiervoor is geen stroomvoorziening noodzakelijk. Toch is het mogelijk om met deze mechanische vacuümopwekking lasten tot 1200 kg te heffen. Het vacuüm wordt bewaakt door een zelfstandig werkend beveiligingscircuit, waarmee de BASIC-LIFT serie voldoet aan de nieuwste veiligheidsrichtlijn volgens de EN13155.

Het basisprogramma van de BASIC-LIFT omvat 4 gewichtscategorieën; 100 kg, 400 kg, 600 kg en 1200 kg. Door een hoofdtraverse met dwars traversen toe te passen is het bv mogelijk grotere afmetingen plaatmateriaal te heffen en met verschillende uitvoeringen zuignappen (rond, ovaal, vierkant) te werken.